Слънце и луна – свежест и добра храна
Изключително
вдъхновяващо ми въздейства посещението на интересни места за хапване и тъй като
съм решила да си направя пролетно прочистване на организма, под ръка със сестра
ми, която също е голям фен на здравословната кухня, се отправихме към
вегетариански ресторант Слънце и Луна, разположен на ул. 6-ти Септември 39.
Всеки път ме впечатляват
с дневното си меню, от което днес похапнахме спаначена супа с киноа и
слънчогледови семки и тиквички, пълнени със синьо сирене и кускус. Нямаше как
да не си вземем и маслинова паста с хляб от лимец и чабата със сушени домати. Вкусните
хапки преглъщахме с освежаваща каркамента (напитка от каркаде и мента –
гениално!).
Един хубав обяд
не може да не завърши с вкусен десерт, затова си взехме по 2 от рожковците
(сладки с рожково брашно), курабийки оргазъм (мамма миа, чакам мъжът ми да се върне от работа, за да ги тестваме), опасни лимецки
(креативност до дупка) и джинджифилки.
И всичко това в
чисто новата ми еко торба за пазар от Слънце и луна.
И тъй като
пролетната жега и последвалата разходка в парка ме дехидратираха, реших да си
забъркам домашна каркамента.
Необходими продукти:
1 литър вода
4 пакетчета чай
от мента или 4 с.л. насипен чай от мента
4 пакетчета чай
от каркаде или 4 с.л. насипно каркаде
½ лимон
кафява захар на
вкус
Сваряваме вода и
заливаме ментовия чай и каркадето. Запаряваме за 5 минути, след което прецеждаме. Добавяме захарта и
разбъркваме. В кана слагаме няколко бучки лед и изливаме чая. Когато се изстуди
хубаво, добавяме сока от ½ лимон.
Коментари
Публикуване на коментар