Крем супа от шарен боб
Необходими продукти:
2 ч.ч. шарен боб
1 голяма глава
лук
4 скилидки чесън
4 ч.ч. зеленчуков
бульон
1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. масло
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер
на вкус
магданоз за поръсване
Изплакваме боба и
го накисваме във вода за 12-16 часа, след което го сваряваме до готовност и
отцеждаме хубаво.
Слагаме маслото и
зехтина в тенджера на предварително загрян котлон. Когато маслото се разтопи, запържваме лука
до златисто. Добавяме чесъна и отцедения
боб и запържваме за около минута. Наливаме зеленчуковия бульон и оставяме да
кипне.
Махаме супата от
котлона и оставяме да се поохлади за 20-тина минути. Пасираме до получаване на гладка
текстура.
Връщаме
тенджерата на средно загрян котлон и добавяме сметаната. Овкусяваме със солта и
черния пипер.
Поднасяме с
нарязания на дребно магданоз.
Коментари
Публикуване на коментар