Пълнозърнеста паста с броколи
Събота вечер отново ще се глезим със здравословни ястия, ще пием червено вино и ще мечтаем за Италия, защото ще хапнем паста, приготвена по традиционен за тази кухня начин.
Необходими
продукти:
пълнозърнеста
паста
200гр. броколи
100мл. готварска
сметана
2 с.л. босилеково
песто
100 гр. сушени
домати
2 скилидки чесън
1 с.л. прясна
лимонена мащерка
сол и черен пипер
на вкус
Броколите се
сваряват за 3 минути, след което се поливат със студена вода, за да запазят свежия зелен цвят. Пасират се заедно
със сметаната, чесъна, босилековото песто и подправките.
Пастата се
сварява, докато стане почти готова или "ал денте", както я приготвят италианците - отвън е сварена, но вътре остава леко сурова. Сервират се полети обилно с получения сос. Поръсват се с нарязаните на ленти сушени домати.
Похапването може да бъде комбинирано с гледане на филм, който да ви пренесе в Италия - препоръчвам "На Рим с любов" на гениалния, но и крайно противоречив Уди Алън. Определено това не е една от най-силните му творби, но е забавен и разтоварващ, а и филм с участието на Роберто Бенини не е за изпускане.
Коментари
Публикуване на коментар