Индийска супа с нахут и зелен боб
Слънцето ни
поглези днес с лъчите си и ни накара да помечтаем за пролетта, но на мен не ми
беше достатъчно, затова реших да се пренеса в някоя екзотична и гореща
дестинация, ако не тялом, то поне духом и най-вече сетивно. Паля ароматна
пръчка и пускам котлона.
Необходими продукти:
500 гр. нахут от
консерва
200 гр. зелен боб
от консерва
2 глави лук
2 скилидки чесън
2 средно големи
моркова
1 литър
зеленчуков бульон
1 ч.л. джинджифил
на прах
1 ч.л. стрито чили
1 ч.л. куркума
1 ч.л. индийско
къри
1ч.л. кимион
сол на вкус
черен пипер
олио
Покрива се дъното
на средно голяма тенджера с олио и се запържват последователно лукът, чесънът и
морковите, нарязани на ситно. Добавят се подправките и се изсипва зеленчуковия
бульон. Оставя се да поври 10-тина минути, докато се сварят морковите. Добавят се
нахутът и зеления боб. Котлонът се намаля и се оставя да покъкри още 5 минутки.
Коментари
Публикуване на коментар