Пилешки бон филенца с гарнитура от картофено пюре с печени червени чушки
Ако сте от
хората, които обожават картофи във всичките им кулинарни разновидности –
печени, пържени, варени, сотирани или пасирани – тази рецепта ще ви
хареса, защото предлага и един малко по-нестандартен начин за приготвяне на
картофено пюре. И тъй като пюрето само по себе си не е достатъчно да засити
една прегладняла душа, ще приготвим и ароматни пилешки бон филенца.
Ето какви
продукти са нужни за две порции:
500 гр. пилешки
бон филета
Марината за
пиленцето:
3 с.л. мека горчица
с мед (може и обикновена горчица)
1 с.л. мед (ако ползвате обикновена горчица, сложете 2 с.л. мед)
2 щипки сух
джинджифил
2 скилидки чесън
1 стрък розмарин
Смесваме всички
съставки за маринатата и омесваме хубаво с нея филенцата. Оставяме ги така, докато приготвим
пюрето, за което са необходими:
5-6 средно големи картофа
5-6 опечени и
обелени червени чушки
1 скилидка чесън
1 стрък розмарин
2 с.л. краве
масло
сол на вкус
Обелваме картофите
и ги нарязваме на равни едри парчета. Поставяме ги в тенджера заедно с разрязания на
две чесън, стръкчето розмарин, малко сол, покриваме ги с вода и варим до пълното
сваряване на картофите. Докато картофите се варят, пасираме чушките. Когато картофите
са готови, отстраняваме розмарина и чесъна, отцеждаме водата и ги намачкваме. Добавяме маслото, а накрая и пасираните чушки. Пюрето е готово, а сега се връщаме към филенцата.
Загряваме оребрен
тиган на средно горещ котлон и опичаме филенцата от двете страни – по 3-4
минутки на страна.
Поднасяме с фантазия и хапваме с удоволствие!
Коментари
Публикуване на коментар